Spotrtcafe de Midi’s Kampioen Zabo Zaalvoetbalcompetitie 2016-2017

Aalsmeer – Het zaalvoetbalteam van Sportcafé de Midi's is er voor het derde achtereenvolgende seizoen in geslaagd om kampioen te worden van de plaatselijke ZABO-competitie. De kampioensploeg voerde vanaf de eerste speelronde de ranglijst aan maar de titelstrijd werd pas tijdens de slotronde beslist. Zaterdagavond 27 mei speelde Sportcafé de Midi's in hal 1 van sporthal de Bloemhof tegen de directe concurrent Polonia Aalsmeer en won het duel zéér overtuigend. De kampioenswedstrijd begon om kwart over negen in de avond en werd gearbitreerd door twee scheidsrechters, te weten John Visser en Patrick van Maanen. Eerder in dit seizoen was de eerste wedstrijd tussen beide titelkandidaten na een spectaculaire partij geëindigd met een nipte 2-1 zege voor Sportcafé de Midi’s. Op voorhand was wederom grote spanning verwacht maar het zou een totaal andere wedstrijd worden temeer omdat Polonia Aalsmeer niet geheel compleet aan de aftrap verscheen. Sportcafé de Midi’s had aan een gelijkspel genoeg om de titel te prolongeren terwijl Polonia Aalsmeer moest winnen om als eerste te eindigen in de ranglijst. Het publiek ging er eens goed voor zitten op de Bloemhof-tribunes. Van een flinke portie wedstrijdspanning was alleen in de eerste helft sprake. Sportcafé de Midi’s zorgde in de tiende minuut voor de openingstreffer en één minuut later werd met een tweede treffer de voorsprong verdubbeld: 2-0. In de achttiende minuut scoorde Lorenzo Zorn de 3-0 en daarmee was de wedstrijd zo goed als beslist. Polonia Aalsmeer probeerde wel wat te doen aan de achterstand maar kwam aanvallend tekort. Slechts één grote mogelijkheid, vlak voor rust leverde nét geen aansluitingsgoal op. Ruststand:
3-0. In de tweede helft speelde Sportcafé de Midi’s de wedstrijd vakkundig uit en had zelfs nog meer doelpuntenhonger. De toeschouwers konden in het tweede bedrijf vijf fraaie doelpunten bewonderen en zagen uiteindelijk de kampioenspartij eindigen met een 8-0 overwinning voor Sportcafé de Midi’s. Rob Overvliet werd in dit duel topscoorder met drie goals. Zelfs één doelpunt was Polonia Aalsmeer niet gegund: de doelman alsmede paal en lat blokkeerden de bekende ere-treffer. Eindstand 8-0, uiteraard tot grote genoegen van beide coaches van Sportcafé de Midi’s: Martin Zwart en Ton Grimbergen. Eerder op de avond kende de veertiende speelronde van de ZABO drie andere wedstrijden. De partij tussen LEMO en Atlas Lions kreeg de eindstand van 5-0 toebedeeld. IBH Aalsmeer boekte een 3-1 zege tegen Koning Nieuwendijk en steeg hierdoor nog een plaats in de ranglijst. De wedstrijd Amsec Piller tegen het team van Met & Co stond onder leiding van arbiter Coop Verlaan. Na een ruststand van 3-2 kwam er een 4-4 gelijkspel op het scorebord.

Na afloop vond in de kantine de prijsuitreiking plaats van het 41e ZABO zaalvoetbalseizoen. Voorzitter Martin Ammerlaan, bijgestaan door de bestuursleden Richard Piller en Leo Moolhuijsen, gaf tijdens zijn speech aan dat het gewenst is om in september zoals vanouds van start te gaan met tien deelnemende ploegen.


Foto: Sportcafe de Midi’s
teamfoto sc de midis