Lemo pakt punten bij de Zabo

Kudelstaart – De twaalfde speelronde van de ZABO zaalvoetbal competitie werd afgelopen weekend gespeeld in de Proosdijsporthal. De titelstrijd lijkt dit seizoen te gaan tussen twee teams. Polonia Aalsmeer voert de ranglijst aan en heeft drie punten méér ten opzichte van de nummer 2, Football Fanatics. Met nog zes wedstrijden op de speelkalender krijgt de ZABO mogelijk een spannende slot van de competitie, temeer omdat de nummers één en twee van de stand elkaar nog één keer ontmoeten. Afgelopen zaterdag 2 maart werd speelronde 12 geopend door de ploegen van LEMO en Woei. Eerstgenoemd team won de wedstrijd met 8-3 en is door de zege een plaatsje gestegen in de ranglijst. Vervolgens verschenen de spelers van Amsec Piller en HFC Haarlem op de speelvloer. Ondanks dat Amsec Piller in de slotfase een man meer had als de tegenstander wist de ploeg geen overwinning af te dwingen. Het duel eindigde met een gelijkspel en de punten werden gedeeld, einduitslag 4-4. Football Fanatics moest het opnemen tegen International Smokers Team. Football Fanatics wilde natuurlijk drie punten scoren om in het spoor te blijven van de koploper. Dát gebeurde ook, zij het nipt. De zaalvoetbalpartij eindigde met de cijfers van 4-3 voor Football Fanatics. De vierde wedstrijd van de avond ging tussen Green Fingers Uitzendbureau en Joga Bonito. Helaas was de scheidsrechter tijdens de tweede helft genoodzaakt om het duel te staken. Op het moment van staken gaf het scorebord 2-1 aan voor Green Fingers Uitzendbureau. De slotwedstrijd tussen lijstaanvoerder Polonia Aalsmeer en Street Football Team kreeg de eindstand van 5-0 toebedeeld.

Polonia Aalsmeer klopt Green Fingers Uitzendbureau

De ZABO zaalvoetballers zijn afgelopen weekend begonnen aan de tweede competitie-helft. De tiende speelronde vond plaats in hal 2 van sporthal de Bloemhof en het programma bood ondermeer de wedstrijd tussen de nummers één en twee van de ranglijst. De eerste zaalvoetbalpartij was direct de topper van de avond! Lijstaanvoerder Polonia Aalsmeer moest de koppositie gaan verdedigen tegen Green Fingers Uitzendbureau. Laatstgenoemd team stond op voorhand één punt achter in de ranglijst en kon bij een overwinning de nieuwe koploper van de ZABO-competitie worden. Even na half zeven in de avond werd de aftrap verricht en het publiek op de goed gevulde tribunes ging er eens goed voor zitten. Halverwege de eerste helft scoorde Green Fingers Uitzendbureau de openingstreffer: 0-1. De voorsprong werd enkele minuten later middels een prachtig vlammend schot in de kruising verdubbeld tot 0-2. Polonia Aalsmeer had het antwoord klaar in de resterende speeltijd van het eerste bedrijf. Eerst verdween een bal in de bovenhoek van het vijandelijke doel en kort daarna werd de gelijkmaker geproduceerd. Een vrije trap belandde binnenkant paal in de goal: ruststand 2-2. Beide ploegen speelde in de tweede helft voor de volle winst en het wedstrijdtempo werd flink opgeschroefd. Na vijf minuten rolde een inzet via een klutsbal over de doellijn: 3-2 en twee minuten later scoorde de koploper met een schot in de kruising. Zo had Polonia Aalsmeer in deze boeiende wedstrijd een 0-2 achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong. Twaalf minuten voor tijd benutte Green Fingers Uitzendbureau een vrije trap (4-3) direct gevolgd door een doelpunt van Polonia Aalsmeer: 5-3. Een spannende en hectische slotfase zou zich aandienen. Na golvend spel op en neer viel drie minuten voor het einde de aansluitingstreffer: 5-4. Eén minuut later werd de marge weer vergroot tot twee doelpunten (6-4) en in blessuretijd zagen de toeschouwers Green Fingers Uitzendbureau nog één keer tot scoren komen. Er was geen tijd meer voor de gelijkmaker en dus sloot Polonia Aalsmeer dit spectaculaire duel af met een 6-5 overwinning. Overige uitslagen: De wedstrijden van speelronde 10 werden uitstekend gearbitreerd door de scheidsrechters Coop Verlaan en Patrick van Manen. De overige zaalvoetbal uitslagen van afgelopen zaterdag 2 februari waren als volgt: Football Fanatics tegen Street Football Team 7-3. Woei tegen Amsec Piller 2-17. HFC Haarlem tegen Joga Bonito 3-5 en International Smokers Team tegen LEMO 5-0.

Topper bij Zabo speelronde 10

Aanstaande zaterdag 2 februari wordt de ZABO competitie voortgezet met de tiende speelronde. De zaalvoetballers komen ditmaal in actie in sporthal de Bloemhof aan de Hornweg. Bij speelronde 10 staat een echter kraker op het programma namelijk de wedstrijd tussen de nummers één en twee van de ranglijst. Om 18.35 uur begint koploper Polonia Aalsmeer tegen Green Fingers Uitzendbureau. Om 19.20 uur Football Fanatics tegen Street Football Team. Om 20.05 uur speelt Woei tegen Amsec Piller. Om 20.50 uur HFC Haarlem tegen Joga Bonito en om 21.35 uur als afsluiter International Smokers Team tegen LEMO. Publiek heeft gratis toegang bij de ZABO.

Stand vooraf: Polonia Aalsmeer 9-22, Green Fingers Uitzendbureau 9-21, Football Fanatics 9-19, Amsec Piller 9-16, HFC Haarlem 9-15, Joga Bonito 9-14, International Smokers Team 9-9, LEMO 9-9, Street Football Team 9-7, Woei 9-0.
Uitslagen Speelronde 9:
Zaterdag 19 januari werd de ZABO zaalvoetbal competitie voortgezet met de negende speelronde. Dit betrof de laatste ronde van de eerste competitie-helft, alle deelnemende ploegen hebben nu één keer tegen elkaar gespeeld. De vier wedstrijden (één partij ging niet door) vonden plaats in hal 2 van sporthal de Bloemhof en werden uitstekend gearbitreerd door de scheidsrechters John Visser en Patrick van Manen. De zaalvoetbal-avond van zaterdag 19 januari werd geopend door Street Football Team en HFC Haarlem. Het publiek kreeg veel doelpunten te zien met spanning tot het laatste eindsignaal. Street Football Team won de wedstrijd met een miniem verschil van één goal, einduitslag 8-7. Vervolgens verschenen de teams van Joga Bonito en International Smokers Team aan de aftrap. Ook deze wedstrijd eindigde met maar één doelpunt verschil. Joga Bonito pakte de volle buit van drie punten door te zegevieren met 3-2. De derde zaalvoetbalpartij was op papier de topper van de avond. Green Fingers Uitzendbureau speelde tegen Amsec Piller oftewel het duel tussen de nummers twee en drie van de Zabo-ranglijst. Van grote spanning bleek geen sprake. Green Fingers Uitzendbureau kwam snel op een 1-0 voorsprong, liep in de eerste helft gestaag uit en maakte vlak voor de wissel het vierde doelpunt. Ruststand 4-1. Er leek nog wat mogelijk voor Amsec Piller want Mike van Bommel scoorde in het begin van de tweede helft met een harde schuiver 4-2. Hier bleef het bij. De tegenstander was de betere ploeg, voetbalde de wedstrijd vakkundig uit en wist in de resterende speeltijd nog vier maal de Amsec-keeper te passeren. Eindstand, ondanks een gemiste strafschop, 8-2 voor Green Fingers Uitzendbureau. De wedstrijd LEMO tegen Football Fanatics kon op het laatste moment geen doorgang vinden, werd dus gecanceld en kreeg de einduitslag van 0-5 toebedeeld. Het slotduel van speelronde 9 ging tussen Polonia Aalsmeer en Woei. De koploper van de ZABO had geen moeilijke avond, bij de rust gaf het scorebord 3-0 aan. In de tweede helft ging het even hard met de doelpunten. Vooral de 5-0 was van bijzondere schoonheid. Een afstandsschot van eigen helft verdween met de juiste curve net onder de lat in de goal. Op de vraag 'maakte het team van Woei ook een doelpunt' was het antwoord ja, maar dan per ongeluk één in eigen doel. Polonia Aalsmeer sloot tenslotte de wedstrijd af met een zeer ruime 12-0 overwinning.

Uitslagen Zaterdag 12 JanuariPolonia Aalsmeer - Football Fanatics 8 - 1
Green Fingers Uitzendbureau - International Smokers 4 - 3
Joga Bonito - Lemo 1 - 0
Amsec Piller - Street Football Team 7- 4
HFC Haarlem - Woei 7 - 1Uitslagen speelronde 7

Aalsmeer – Afgelopen weekeinde werd de ZABO zaalvoetbal competitie voortgezet met de zevende speelronde van het huidige seizoen. Het betrof de laatste speelavond van het jaar 2018, in 2019 volgen de resterende elf speelronden. Zaterdag 15 december was de Proosdijsporthal in Kudelstaart het speelveld voor de heren zaalvoetballers. Speelronde 7 werd om half zeven in de avond geopend door de teams van Joga Bonito en Polonia Aalsmeer. Het publiek zag weinig doelpunten maar wél een pot zaalvoetbal die spannend bleef tot het laatste fluitsignaal. Géén punten voor Joga Bonito want de tegenstander ging er met de overwinning vandoor. Eindstand 1-2 in het voordeel van Polonia Aalsmeer. De wedstrijd LEMO tegen Green Fingers Uitzendbureau kreeg de einduitslag van 0-5 toebedeeld. Het derde duel van zaterdagavond was de ontmoeting tussen Amsec Piller en International Smokers Team. Bij deze wedstrijd werden de toeschouwers op de goed bezette tribunes getrakteerd op veel goals. Zeventien in totaal waarvan tien in de eerste helft. De twee ploegen bleven een kwartier lang behoorlijk in evenwicht. Vijf minuten voor de wissel leidde Amsec Piller met 4-3. Hierna volgde er drie fraaie doelpunten op rij en Amsec Piller ging de rust in met een ruime 7-3 voorsprong. Van grote spanning was in de tweede helft géén sprake. Via de tussenstanden van 9-3, 9-5 en 11-5 kwam tenslotte de eindstand van 11-6 voor Amsec Piller op het wedstrijdformulier.

De vierde partij zaalvoetbal betrof de strijd tussen HFC Haarlem en Football Fanatics. In de eerste helft waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. De stand van 1-1 bleef lang gehandhaafd. Het leek de ruststand te worden maar in de slotminuut van de eerste helft werd nog twee keer gescoord. Stand bij de wissel: 2-2. Tijdens de tweede helft werd de wedstrijd rumoerig en de scheidsrechter was genoodzaakt om gele kaarten uit te delen. HFC Haarlem profiteerde van een man-meer situatie en kwam op een 3-2 voorsprong. Die voorsprong werd kort hieropvolgend vergroot tot 4-2. De buit leek binnen voor HFC Haarlem echter kwamen de zaalvoetballers bedrogen uit. Eén minuut voor tijd scoorde Football Fanatics de aansluitingstreffer: 4-3. In de blessuretijd (de arbiter moest veel tijd bijtrekken vanwege eerder oponthoud) wist Football Fanatics twee keer te scoren en sloot op wonderbaarlijke wijze alsnog het duel af met een 4-5 overwinning. De slotwedstrijd ging tussen Street Football Team en Woei en eindigde met een riante 11-0 zege voor Street Football Team. De achtste speelronde van de ZABO competitie volgt zaterdag 12 januari 2019 in de Proosdijsporthal.