Oct 2019

Spanning bij Zabo speelronde 2

Afgelopen weekend werd de ZABO zaalvoetbalcompetitie voortgezet met de tweede speelronde van het nieuwe seizoen. Van de vier competitie wedstrijden in hal 2 van sporthal de Bloemhof kenden er drie een bijzonder spannend verloop. Zaterdagavond 12 oktober ging de openingswedstrijd tussen de teams van Joga Bonito en Woei. Het publiek kreeg veel doelpunten voorgeschoteld, twaalf in totaal. Eindstand 11-1 in het voordeel van Joga Bonito en deze ploeg is nu met zes punten uit twee duels de huidige koploper van de ZABO competitie. Vervolgens verscheen Polonia Aalsmeer aan de aftrap. De kampioen van vorig seizoen had International Smokers Team als tegenstander. Polonia Aalsmeer kwam in de beginfase nog wel op voorsprong maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een kleine nederlaag. Einduitslag 3-5. Om half negen in de avond begon de wedstrijd tussen Amsec Piller en Street Football Team. De ploegen bleken gelijkwaardig. Street Football Team leidde in de eerste helft met 0-2. Na een goal van Amsec Piller scoorde Street Football Team vijf seconden voor de wissel de derde treffer: ruststand 1-3. Amsec Piller had in de tweede helft het antwoord direct klaar. Middels twee snelle doelpunten op rij werd de stand gelijk getrokken. In het laatste kwartier gingen beide teams voor de overwinning maar gescoord werd er niet meer. De zaalvoetbalpartij ging hierdoor de boeken in met een 3-3 gelijkspel. De slotwedstrijd van speelronde 2 was de ontmoeting tussen Green Fingers Uitzendbureau en Football Fanatics. Gezien het spelersmateriaal en het wedstrijdtempo kunnen beide ploegen als titelkandidaat bestempeld worden. Green Fingers Uitzendbureau scoorde vroeg in de partij en ging de rust in met 1-0 voorsprong. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker, een hard schot bleek onhoudbaar voor de keeper: 1-1. Hierna werd het even rommelig en de scheidsrechter was genoodzaakt een gele kaart te trekken. Merkwaardig genoeg maakte Football Fanatics met een man minder hun tweede doelpunt: 1-2. Vier minuten voor het eindsignaal viel weer de gelijkmaker: 2-2. Green Fingers Uitzendbureau zette in de slotfase enorme druk, creëerde kansen en leek de wedstrijd te gaan winnen. De laatste goal viel echter aan de andere kant. Tien seconden voor tijd scoorde Football Fanatics de bevrijdende treffer en zegevierde tenslotte met een nipte 2-3 overwinning.

Uitslagen zaterdag 28 september jl.

De zaalvoetbalcompetitie van de ZABO Aalsmeer is vorig weekend van start gegaan met de 44e jaargang. De ZABO werd in 1976 opgericht door een aantal enthousiaste zaalvoetballiefhebbers en door de jaren heen hebben vele teams deelgenomen aan de competitie. Hierdoor is de ZABO uitgegroeid tot een begrip in de regio. In tegenstelling tot het afgelopen seizoen doen er géén tien ploegen mee maar acht zaalvoetbalteams. Elk team speelt twee keer tegen elkaar en dus staan er veertien competitie-avonden op de speelkalender. Vier wedstrijden per speelavond die gespeeld worden tussen 19.00 uur en 22.00 uur.

De eerste speelronde van het nieuwe seizoen vond áfgelopen zaterdag 28 september plaats in de Proosdijsporthal in Kudelstaart. Om 19.00 uur werd het seizoen 2019/2020 geopend door de teams van Polonia Aalsmeer en Street Football Team. De kampioen van vorig seizoen wil graag de Zabo-titel prolongeren en heeft alvast een uitstekende indruk gemaakt. Polonia Aalsmeer won de wedstrijd met de ruime cijfers van 8-1 en is nu op doelsaldo meteen de huidige koploper. De wedstrijd tussen Football Fanatics en International Smokers Team kon vanwege omstandigheden geen doorgang vinden. Het duel kreeg de uitslag van 5-0 toebedeeld in het voordeel van Football Fanatics. Om 20.30 uur begon Green Fingers Uitzendbureau aan de partij tegen Joga Bonito. Er vielen negen doelpunten te bewonderen en Joga Bonito won de wedstijd uiteindelijk met 2-7. De slotwedstrijd van speelronde 1 was de ontmoeting tussen Amsec Piller en het team van Woei. De spelers van Amsec Piller scoorden ‘dubbele cijfers’ door te winnen met 10-5. De tweede speelronde van de Zabo-competitie volgt zaterdag 12 oktober in sporthal de Bloemhof.