Zabo trapt af op 28 September a.s.

De eerste speelronde van seizoen 2019-2020 zal worden gespeeld op 28 september a.s. in de Proosdijhal te Kudelstaart. Voorafgaand aan de eerste speelronde zal er zoals gebruikelijk een ploegen vergadering worden gehouden op dinsdagavond 24 september om 20:00 uur in het Dorpshuis van Kudelstaart.

Polonia Aalsmeer Kampioen Zabo competitie

Het 43e seizoen van de plaatselijke zaalvoetbalcompetitie van de ZABO Aalsmeer is afgelopen weekend ten einde gekomen. De achttiende en laatste speelronde van het seizoen 2018/2019 werd gespeeld in sporthal de Waterlelie aan de Dreef in Aalsmeer. Dit was een unieke gebeurtenis want nooit eerder vond een Zabo-speelronde plaats in deze sporthal. De slotronde kende géén groot spanningsgehalte, de kampioen was namelijk al bekend. Het team van Polonia Aalsmeer had de bovenste plaats in de voorlaatste speelronde veilig gesteld door directe titelkandidaat Football Fanatics in een rechtstreeks duel te kloppen. Het zaalvoetbalteam prolongeerde hiermee de Zabo-titel en is voor het tweede achtereenvolgende seizoen kampioen geworden van de ZABO-competitie. Uiteraard kan dit een knappe prestatie genoemd worden! Bij de Zabo-slotronde op zaterdag 25 mei stonden er geen vijf maar vier competitie wedstrijden op het programma. Het duel tussen Street Football Team tegen HFC Haarlem ging op voorhand niet door en kreeg de uitslag van 5-0 toebedeeld. De aftrap van de eerste wedstrijd was om 19.00 uur. International Smokers Team stond tegenover Joga Bonito en de partij eindigde met de cijfers van 4-7 in het voordeel van Joga Bonito. Vervolgens verscheen Polonia Aalsmeer op het speelveld en zij hadden het team van Woei als tegenstander. De kersverse kampioen speelde niet in de sterkst denkbare opstelling. Het publiek zag evengoed een leuke pot zaalvoetbal die werd gewonnen door Polonia Aalsmeer met 5-1. De derde wedstrijd van de avond ging tussen Amsec Piller en Green Fingers Uitzendbureau. Laatstgenoemd team moest een overwinning boeken om als derde te eindigen in de eindrangschikking. Na een snelle 0-1 en een doelpunt vlak voor de wissel ging de ploeg de rust met een ruime 0-5 voorsprong. In de tweede helft scoorden beide teams vier doelpunten. Green Fingers Uitzendbureau sloot de zaalvoetbalpartij af met een verdiende en ruime 4-9 zege. De meest spannende wedstrijd van speelronde 18 was het duel tussen Football Fanatics en LEMO. Supporters zagen een gelijk opgaand wedstrijdbeeld maar er kwam wél een winnaar. Football Fanatics schoot in de slotfase de winnende treffer binnen: eindstand 3-2. EINDSTAND 2018-2019: Polonia Aalsmeer 18-44, Football Fanatics 18-40, Green Fingers Uitzendbureau 18-36, Joga Bonito 18-35, Street Football Team 18-25, International Smokers Team 18-25, Amsec Piller 18-24, HFC Haarlem 18-16, LEMO 18-16, Woei 18-3. Leo Moolhuijsen stopt er mee! Leo Moolhuijsen speelde tijdens de slotronde zijn laatste Zabo-wedstrijd. Helaas geen winnend afscheidsduel voor hem want zijn ploeg verloor met 2-3. Leo is al heel lang verdienstelijk bestuurslid van de ZABO-vereniging, sponsort daarnaast met zijn bedrijf ook een zaalvoetbalteam en is jarenlang actief geweest als speler. Voorheen bij De Boemerang en later bij LEMO. Na maar liefst dertig(!) ZABO-seizoenen heeft Leo besloten een punt te zetten achter zijn lange zaalvoetbal loopbaan.

foto: Polonia Aalsmeer

Polonia Aalsmeer

Slotronde zaterdag 25 mei in Sporthal de Waterlelie

De ZABO zaalvoetbalcompetitie wordt zaterdagavond 25 mei afgesloten met de achttiende en laatste speelronde van het seizoen 2018/2019. De locatie voor de slotronde is gewijzigd, er wordt namelijk gezaalvoetbald in sporthal de Waterlelie aan de Dreef 7 in Aalsmeer! Dit is bijzonder te noemen want nooit eerder heeft er een ZABO competitie-ronde plaatsgevonden in deze sporthal.
De reden van het verplaatsen heeft alles te maken met het feit dat de Aalsmeerse handballers gaan strijden om de landstitel waardoor sporthal de Bloemhof niet beschikbaar is.

Het programma van de seizoen afsluitende avond ziet er als volgt uit: om 19.00 uur begint International Smokers Team tegen
Joga Bonito. Om 19.45 uur speelt Polonia Aalsmeer tegen het team van Woei. Om 20.30 uur Amsec Piller tegen Green Fingers Uitzendbureau en om 21.15 uur Football Fanatics tegen de ploeg van LEMO. De wedstrijd Street Football Team tegen HFC Haarlem gaat op voorhand niet door. Alle deelnemende zaalvoetbalteams ontvangen deze avond een prachtige beker en de Zabo-wisselbeker wordt uitgereikt aan de kampioen. Supporters en alle overige sportliefhebbers zijn van harte welkom om de slotavond bij te wonen.

Uitslagen ZABO speelronde 17
De ZABO zaalvoetbalcompetitie werd afgelopen zaterdag 18 mei voortgezet met de zeventiende en voorlaatste speelronde.
De uitslagen in de Proosdijsporthal in Kudelstaart waren als volgt:

Football Fanatics - Polonia Aalsmeer 2-7.
Woei - HFC Haarlem 5-0.
International Smokers Team - Green Fingers Uitzendbureau 5-4.
LEMO - Joga Bonito 0-5.
Street Footbal Team - Amsec Piller 7-4.

Programma zaterdag 25 mei a.s.

ZABO slotronde in sporthal de Waterlelie aan de Dreef 7 in Aalsmeer

19.00 uur: International Smokers Team – Joga Bonito
19.45 uur: Polonia Aalsmeer – Woei*
20.30 uur: Amsec Piller – Green Fingers Uitzendbureau
21.15 uur: Football Fanatics – LEMO

*zaaldienst: Woei

Locatie wijziging zaterdag 25 mei a.s.

In verband met de best off three wedstrijden van de handbal kunnen we de laatste speelronde op zaterdag 25 mei a.s. helaas geen gebruik maken van Sporthal de Bloemhof en zullen we moeten uitwijken naar de Waterlelie. We hebben de zaal gehuurd van 19:00 t/m 22:00 uur, het programma volgt nog.

Sporthal de Waterlelie
Dreef 7
1431 WC Aalsmeer

https://www.esa-aalsmeer.nl/binnensportaccommodaties/sporthallen/de-waterlelie